....aloitan joulun tekemistä jo marraskuun lopulla laittamalla kynttilöitä esille enemmän.Vaihdan yleensä jouluksi verhot ja samalla tulee ikkunat pyyhittyä ainakin sisäpuolelta.Pikkujouluksi jo leivon ensimmäiset piparit ja joulutortut.Saattaa olla jokunen joulukukkakin jo ostettuna.Yleensä hyasintti.2086645.jpg

Joululiinat silitän jo kaikki valmiiksi  ,jotta sitten voi tarvittaessa nopeesti vaihtaa jos on likaantunut.Eikä tartte koko ajan silitellä;)

Jouln lehdet esillä jotta voin  hakea jotain ohjetta .......

Itsenäisyyspäivän aikoihin on jo sähkökynttilät on ikkunalla ja ovat turvallisia kun ei tartte koko ajan vahtia niinkuin aitoja kynttilöitä pitää.

Siitä pikkuhiljaa siivoilen kaikki ylimääräiset olohuoneesta pois.Olohuone on ekana siisti ja odottelee joulukuusen tuloa.

Joulukortit välissä tulee tehtyä ja postitettua.Aina jonkun kortti ei kerkeä  postin määräämään aikaan ,mutta lähtee perille aikanansa.1149668.jpg

Piparitalojen tekoa on ja joululahjapipareiden +koristelu.Samaten havukransien teko kuuluu minun joulun odotus aikaan.Tänä vuonna teen kanssa tilatut kranssit ystäville:)

isot matot meni tänä vuonna pesulaan ,kun elokuu oli sään suhteen niin huono etten omalla pihalla voinut pestä niitä sillä en olisi saanut niitä kuivaksi tarpeeksi nopeasti.

Joulukakkuja ja teen muutamia myös lahjaksi mummoille:)

2152560.jpg

Jouluherkkuja alan ostella ajoissa ,jotka ei tartte jääkaappia pahvilaatikkoon esim. isoja pähkinöitä joita sitten joulu viikolla ei enää saa.

Käsin tehtyjä lahjoja ei saa unohtaa:) niitä teen joulun alla ja aiksemminkin

Kaikkeahan ei kerkeä ennen joulua tehdä mut ne saakin sitten jäädä.Parit joulu ostokset vielä tekemättä mutta siinähän ne menee samalla kun muutenkin kaupoilla käy.

Melkein viikko jää loppu siivoukselle ja joulun laitolle.Joka vuosi tulee uusi pieni juttu mukaan jouluun ja joku vanha jää pois.

Paketointia ei voi unohtaa ja lahjakassien viemistä läheisille:)

Joulaattona kaikki on valmista ajoissa  sitten vaan muutakuin pöydän kattaminen ja ruuan esille laittoa .

Tähän kun listasin nämä tuntu et teen hirveesti jouluksi ,mutta nautin joulusta ja joulun ajasta.Nautin joulupäivän aamusta kun herään ensimmäisenä ja sytytän kuuseen kynttilät ja laitan aamupalan itselleni ja jään soffalle istumaan ja nauttimaan hetkestä.Se minusta on parashetki.Kiireettömyys on juuri sillä hetkellä :)minlla!!!

 

Miten sinä joulun/joulukuun vietät tai teet?